loading...
دانیال طاهری فر
دانیال بازدید : 57 یکشنبه 31 شهریور 1398 نظرات (0)

 

اگر به سیستم مدیریت محتوای وردپرس -wordpress- علاقه مند شدید و قصد دارید برای اولین بار از آن استفاده کنید لازم است یک سری نکات اولیه را بدانید.

در این مقاله به مباحث اولیه می پردازیم و پیش نیازهای یک فضای مناسب برای نصب وردپرس را با هم مرور می کنیم.

اگر شما وبلاگ نویس هستید یا تصمیم به ایجاد سایت گرفتته اید حتما در اولین قدم ها اسم وردپرس را خواهید شنید. برای دریافت اطلاعات جامع پیشنهاد می کنم این مقاله و مقاله هایی که در آن لینک داده ایم را مطالعه کنید.

 

 

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار قدرتمند هست که با قابلیت انعطاف پذیری بالا می تواند به شما امکان ایجاد سایت های متنوع و متفاوتی را می دهد.

وردپرس بر پایه ی زبان PHP نوشته شده است و با کمک MQSQL داده های خود را در جدول های این مدیریت پایگاه داده ذخیره می کند.

در وردپرس با کمک پلاگین ها و قالب های متعددی که وجود دارد می توانید به راحتی سایت خود را راه اندازی کنید.

شما می توانید با استفاده از wordpress سایت های متنوعی از جمله بلاگ، انجمن ، شبکه اجتماعی ، سایت پرسش و پاسخ ، فروشگاه و … را ایجاد کنید.

در واقع متن باز بودن وردپرس باعث ایجاد افزونه های فراوانی برای این سیستم مدیریت محتوای ارزشمند شده که باعث اتفاق های جالبی در آن شده و وردپرس را به پلتفرمی تبدیل کرده که چنین قابلیت های متفاوتی را داراست.

اگر شما هم به وردپرس ، این سیستم قدرتمند و جامع علاقه مند شده اید و قصد دارید از آن استفاده کنید در ادامه ی مطلب با من باشید.

از کجا شروع کنم ؟

قبل از وارد شدن به مراحل نصب نیاز به یک سری پیش نیاز داریم.

به طور کلی و ظاهری ما برای هر وبسایت به دو امکان اساسی احتیاج داریم :

  • فضای میزبانی
  • دامنه

فضای میزبانی :

برای اینکه ما کدها و یا عکس ها و هر اطلاعاتی را روی سایت یا وبلاگمان داشته باشیم نیاز به یک فضای متصل به اینترنت داریم تا بتوانند این اطلاعات را بعد از بارگزاری به مخاطب نمایش دهد.

به همین منظور ما نیاز به تهیه ی سرویس هاستینگ با فضای مد نظر و مورد نیاز خودمان داریم.

سرویس های هاستینگ :

شما برای اینکه بتوانید یک سایت را به صورت شبانه روزی در دسترس مخاطبین قرار بدهید،نیاز به یک میزبان دارید که با سرعت بالا و امکانات کافی به اینترنت وصل باشد. در این زمینه شرکت های فراوانی در ایران وجود دارند که اغلب با هزینه ی مناسب سرویس متوسطی را ارائه می دهند.
اگر قصد دارید سایت فارسی زبان برای کاربران داخل ایران ایجاد کنید ، پیشنهاد می کنم که از سرویس های داخلی ایران استفاده کنید که سرور آن ها در ایران باشد.اینطور سرعت ارائه مطالب به کاربران داخلی بسیار بالاتر خواهد بود.

اما اگر قصد ندارید برای میزبانی هزینه کنید باز هم گزینه هایی وجود دارد :

سرویس های رایگان برای میزبانی وبلاگ های وردپرس :

اولین گزینه ی رایگان که می توانیم از آن استفاده کنیم سرویس های وبلاگدهی مبتنی بر وردپرس است. معروف ترین آن ها وبسایت خود وردپرس هست که با سیستم خودش اقدام به ارائه ی وبلاگ کرده است. ( سرویس وبلاگدهی وردپرس )

علاوه بر سیستم های وبلاگدهی ما می توانیم از هاستینگ های رایگان وردپرس نیز استفاده کنیم.سایت ها و شرکت هایی وجود دارند که هاست رایگان ارائه می دهند که قابلیت نصب وردپرس بر روی آن ها وجود دارد.

این نکته را هم اضافه کنم که شما می توانید روی سیستم شخصی خودتان یک فضای میزبانی را شبیه سازی کنید.به این صورت می توانید قبل از آنکه اقدام به خرید هاست و دامنه کنید یا در سایتی ثبت نام کنید، وردپرس را روی کامپیوتر خودتان نصب کنید و با آن کار کنید.

دامنه :

دامنه همان آدرسی است که به سایت اختصاص داده میشه.مثلا danialtaherifar.ir یک دامنه است که شما می توانید به راحتی دامنه های مشابه را خریداری کنید.

دامنه و زیر دامنه

دامنه ها به صورت رایگان و پولی وجود دارند.

دامنه های پولی:

دامنه یا همان اسم سایت یا وبلاگ شماست که کاربران شما را به این اسم خواهند شناخت و با این آدرس می توانند به شما سر بزنند.

خیلی مهم هست که شما در کنار محتوایی که ارائه می دهید اسم مناسبی هم برای پایگاه خوتان انتخاب کنید که به یاد سپردن آن آسان باشد. این اسم می تواند اسم برند یا شرکت شما باشد یا اسم خودتان یا یک اسم روان و یکتا.

دامنه های پولی مختلفی وجود دارد که معروف ترین آنها دامنه های با پسوند .com هست. بعد از آن پسوندهای net و org معروف ترین ها هستند.

هر کشور نیز دامنه ی به خصوص خود را دارد مثلا در ایران ما از پسوند .ir استفاده می کنیم و در کشور ما به دلیل قیمت مناسبی که این روزها دارد ، بیشتر مورد استقبال صاحبان سایت ها و بلاگ ها قرار میگیرد.
مزیت دیگر دامنه های محلی این است که باعث می شود کاربران هدف خود را راحت تر پیدا کنید و در موتورهای جستجو توان رقابتی بالاتری داشته باشید.

دامنه های رایگان :

دامنه های رایگان نیز وجود دارند که البته مثل دامنه های پولی معروف و مورد توجه نیستند که معروف ترین آن ها دامنه های .tk هستند. دامنه های رایگان دیگری نیز وجود دارند که برخی از آن ها را برای شما نام می برم.

tk, .cf, .ml, .gq .ga 

نوع دیگر دامنه ی رایگان که وجود دارد زیر دامنه ها هستند.

زیر دامنه ها توسط یک وبسایت ارائه می شوند که اسم مورد نظر شما را پیشوند دامنه ی خودشان می کنند.

در واقع زیر دامنه ها به این صورت هستند.

Sub.domain.tld

زیر دامنه ها اغلب رایگان هستند و به عنوان سرویس به وبلاگ نویس ها داده می شوند که یک سری مزایا و معایب هم دارند.

می توان گفت طولانی تر شدن آدرس و وابسته شدن به سایت سرویس دهنده عیب بزرگ زیر دامنه هاست.

به عنوان مثال وبلاگ من در بلاگفا از یک زیر دامنه استفاده می کند.

danialtaherifar.blogfa.com

تا اینجا شما یاد گرفتید که قبل از نصب وردپرس به چه امکانات احتیاج دارید. در قسمت های بعدی آموزش وردپرس شما یاد خواهید گرفت که چطور این سیستم را نصب کنید و چطور از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید.

قبل از نصب وردپرس:

اما قبل از اینکه وردپرس را نصب کنید پیشنهاد می کنم به چند نکته ی مهم فکر کنید و روی کاغذ بنویسید.

نکاتی که قبل از نصب وردپرس باید بدانید

موضوع سایت

قبل از هرچیز برای خودتان تعیین کنید که قرار هست چه مطالبی را در سایت خودتان منتشر کنید.

شاید به نظرتون عجیب بیاد،اما خیلی از اشخاصی که در گذشته سایت هایی ایجاد کرده اند حتی بعد از رسیدن به مراحل نسبتا بالا برای تولید محتوا و ارائه ی نوع مطالبی که ارائه می داده اند به مشکل جدی خوردند.

قبل از هرچیزی برای خودتان تعیین کنید که قصد دارید روی چه موضوعاتی کار کنید؟ در چه زمینه ای تخصص دارید ؟ به چه زمینه ای علاقه دارید ؟ و در نهایت موضوعاتی را انتخاب کنید که توانایی تولید محتوا در بلند مدت در آن زمینه را داشته باشید.

انتخاب دامنه

بعد از آنکه موضوع سایت خودتان را انتخاب کردید وقت آن می رسد که یک آدرس سر راست برای خودتان انتخاب کنید.آدرس باید به گونه ای باشد که در ذهن ماندگار شود و به راحتی بتوان سایت یا وبلاگ شما را با آن اسم به یاد آورد.

پیشنهاد من به شما اینه که از دامنه ی .ir استفاده کنید.با توجه به قیمت مناسبی که داره هزینه ی راه اندازی سایت را برای شما پایین تر خواهد آورد و همچنین با توجه به الگوریتم های جدید موتورهای جستجو بازدید کننده های ایرانی را راحت تر به خود جذب می کنید.
از دامنه های ir برای بعضی از سرویس های وبلاگدهی که قابلیت پارک دامنه را داشته باشند نیز می توانید استفاده کنید.

دسته بندی مطالب

یک موضوع مهم دیگر قبل از ایجاد وبسایت و نصب وردپرس این است که طریقه ی دسته بندی مطالب را تعیین کنید و برای آن ها آدرس های مشخص در نظر بگیرید . منظور از آدرس ، همان پیوند یکتای آن هاست.

به عنوان مثال من برای دسته بندی آموزش وردپرس از این آدرس استفاده کردم :

https://danialtaherifar.ir/wordpress/wordpress-tutorials/

طبق این آدرس در سایت دانیال طاهری فر یک دسته ی اصلی به اسم wordpress وجود داره که دارای یک زیرشاخه به اسم آموزش های وردپرس یا wordpress tutorials وجود داره.

خودم شخصا در این مورد چند بار اشتباه کردم و بعد از هر بار اصلاح افت رتبه ی چند هفته ای را تجربه کردم.

بهتر است که پیوند یکتای دسته ها ترجمه ی انگلیسی آن ها باشد، اینطور خوانایی بهتری پیدا می کنند.

اگر قبل از ایجاد سایت شما این مباحث اصلی را روی کاغذ بریزید به سادگی خواهید توانست که مشکلات را روی همان کاغذ رفع کنید و بعد از پیاده سازی در سطح اینترنت به مشکل برنخورید.

حرف پایانی و هدف کلی این مقاله :

به طول کلی نکته ی مهمی که قصد داشتیم در این مقاله بیان کنیم این است که قبل از شروع کار بدانید می خواهید چه کاری انجام دهید.

  • چه ساختاری برای سایتتان در نظر دارید؟
  • در چه موضوعاتی قصد تولید محتوا دارید ؟
  • آدرس های شما به چه صورت خواهد بود؟
  • و قبل از همه ی این ها دامنه و عنوان سایت شما چه خواهد بود؟

شاید در نگاه اول مطالب بیان شده ساده به نظر برسد،اما با انجام صحیح این مطالب شما چندین قدم جلوتر خواهید بود و در آینده نیاز به تغییر ساختار و تجربه ی افت بازدید را نخواهید داشت.

 

منبع : https://danialtaherifar.ir/before-wordpress-install/

دانیال بازدید : 60 یکشنبه 31 شهریور 1398 نظرات (0)

سیستم مدیریت محتوای وردرپرس یکی از بهترین ها در این زمینه است. اگر آن را به خوبی نمیشناسید پیشنهاد می کنم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید : 

 

وردپرس چیست؟ ما در این مقاله قصد معرفی محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا را داریم.شاید بد نباشد بدانید که اغلب وبسایت هایی که روزانه به آن ها سر می زنید با این cms قدرتمند ساخته شده اند.

اگر از کاربران فعال اینترنتی هستید،اگر وبلاگ نویس بوده باشید، و یا اگر تا حالا سایتی افتتاح کرده باشید،بعید به نظر می رسد که تا حالا اسم وردپرس را نشنیده باشید.

 

معرفی وردپرس :

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای ساده برای طراحی و ساخت وب سایت و سرویس های جمعی وبلاگدهی است.

بیش از 34% از برترین وب سایت های اینترنت با این نرم افزار تحت وب دینامیک و متن باز (open source) تولید شده اند که درصد قابل توجهی برای یک سیستم مدیریت محتوا به حساب می آید.

وردپرس چیست؟

وردپرس نرم افزاری است که برای همه ی سلیقه ها و نیازها طراحی شده است . تاکید آن روی دسترسی آسان، عملکرد قوی، امنیت و سادگی در استفاده است.سازندگان ا ورد پرس اعتقاد دارند بهترین سیستم مدیریت محتوا نرم افزاری است که کمترین نیاز را به تنظیمات اولیه داشته باشد و بر همین اساس رابط کاربری نرم افزار پایه ی ورد پرس بسیار ساده است و به همین دلیل به راحتی می توانید با آن کار کنید.با تمام سادگی های در نظر گرفته شده در ورپرس ویژگی های قدرتمندی برای رشد و توسعه دارد.همین موضوع باعث ایجاد پلاگین ها و افزونه های فراوان برای توسعه ی شخصی سازی سیستم وردپرس شده است.

اگر شما نیز به فکر راه اندازی اشکال مختلفی از وب سایت، یا کسب و کار اینترنتی و یا حتی طراحی و ساخت اپلیکیشن هستید، سیستم ورد پرس دقیقا همان چیزی است که شما نیاز دارید.

از وب سایت و وبلاگ گرفته تا پورتال های پیچیده ،پورتفولیوهای جذاب،گالری های عکس پیشرفته، فروشگاه های اینترنتی و وب سایت های تجاری، و حتی خیلی از اپلیکیشن ها با استفاده از وردپرس ساخته می شوند.

تاریخچه ی wordpress

وردپرس در 2003 با همکاری مایک لیتل (Mike Little) و مت مولنوگ (Matt Mullenweg) به شکل b2/cafelog شروع به فعالیت کرد.

این نرم افزار بسیار کاربردی با گذشت زمان به طرق مختلف توسعه یافته است و نسخه های بروز رسانی شده ی آن به صورت رایگان در دسترس هستند. ورد پرس این امکان را برای همگان فراهم می آورد که محتوای مورد علاقه ی خود را در هر زمینه ای تولید کرده و در سطح اینترنت منتشر کنند.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس، که در بیش از 70 زبان قابل دسترسی است، در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد و پر طرفدار ترین CMS متن باز به شمار می رود. نکته ی قابل توجه این سیستم این است که افرادی که تبحر تکنیکی زیادی ندارند نیز می توانند از این نرم افزار استفاده کنند و افرادی که از تسلط بیشتری دارند می توانند به طرق مختلف این نرم افزار را طبق نیاز های خود شخصی سازی کنند.


برخی ویژگی هایی که وردپرس در اختیار شما قرار می دهد:

ورد پرس نرم افزار انعطاف پذیری است که در عین حال استفاده از آن ساده است.

چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟چرا وردپرس؟

شما آزاد هستید که از ورد پرس به طرق مختلف بهره بگیرید و طبق نیاز های خود آن را تغییر دهید. نرم افزار ورد پرس نه تنها رایگان است بلکه دست شما را باز می گذارد که روی ویژگی های مطلوب خود کنترل داشته باشید.
در ادامه به برخی از ویژگی هایی که ورد پرس در اختیار شما قرار می دهد اشاره شده است.

سادگی

همان طور که گفته شد یکی از بارز ترین مزیت های ورد پرس سهولت در بکارگیری این نرم افزار است. این نرم افزار برای استفاده ی همگان طراحی شده است و بکارگیری آن نیازمند دانش تکنیکی بالایی نیست. با استفاده از ورد پرس می توانید سریع و به صورت آنلاین محتوای خود را از طریق وب سایت تان انتشار دهید.

انعطاف پذیری

با وردپرس می توانید هر نوع وب سایتی را که دوست دارید بسازید، مثل وبلاگ ها و وب سایت های شخصی، وبلاگ عکس، وب سایت تجاری، پروفایل های حرفه ای، وب سایت های دولتی، مجله یا وب سایت های خبری، گروه های آنلاین، حتی شبکه ای از وب سایت ها. می توانید از قالب های مختلف برای زیبا کردن وبلاگ خود استفاده کنید. حتی می توانید برای خودتان اپلیکیشن بسازید.

انتشار آسان محتوا

با ورد پرس می توانید پست و صفحه بسازید، به آن ها فرمت دهید، رسانه ی مورد نظرتان را انتخاب کنید و با یک کلیک آن را در وب سایت قرار دهید.

انواع مختلفی از فرمت های پست را می توان هنگام طراحی قالب ایجاد کرد و زیبایی دو چندانی در سایت شما ایجاد خواهد شد.

مطلب نوشتن در سیستم وردپرس به سادگی یک سیستم وبلاگدهی کلاسیک است.

مدیریت کاربر

قرار نیست همه ی کاربران به تمامی بخش های وب سایت شما دسترسی یکسان داشته باشند. شما می توانید دسترسی کاربران مختلف را برای بخش های مختلف وب سایت خود تعریف کنید.

به این صورت می توانید کاربران و کارمندانی با سطح دسترسی مختلف داشته باشید. نویسنده ، انالیز کننده ی مطالب و سئوکار شما نیاز به دسترسی های مختلفی دارند که با این امکان می توانید آنها را به راحتی مدیریت کنید.

مدیریت رسانه

با وردپرس می توانید به راحتی و با سرعت، با روش کشیدن و رها کردن (Drag & Drop )، تصاویر و فایل های چند رسانه ای مختلف را آپلود کنید، متن و توضیحات به آن ها اضافه کنید.

در ورپرس یک امکان ویژه هم برای تولید گالری های تصاویر وجود دارد که ظاهری بسیار جذاب می توانند ایجاد کنند.

سیستم قالب ساده

وردپرس دارای سه قالب پیش فرض است اما اگر این قالب ها برای شما جالب توجه نباشند، وردپرس دارای یک دایرکتوری قالب است که تعداد بسیار زیادی قالب را برای زیبا سازی سایت در اختیارتان قرار می دهد. حتی اگر این دایرکتوری نیز مطلوب شما نباشد می توانید در صورت نیاز قالب مورد نظر خود را با یک کلیک آپلود کنید و ظاهر دلخواه را به وب سایت خود بدهید.

سعی ما بر این است که به زودی تعدادی قالب با کیفیت فارسی برای شما آماده کنیم تا به راحتی بتوانید آن ها را برای ساخت وبسایتتان استفاده کنید.

ارائه شده در زبان های مختلف

ورد پرس در بیش از 70 زبان در دسترس است و خبر خوش اینکه این نرم افزار به زبان فارسی نیز ارائه شده است.

بهینه شده برای موتور های جستجو ( سئو – SEO )

ورد پرس طبق اصول سئو برای موتور های جستجو بهینه سازی شده است که مزیت مهمی به شمار می رود. علاوه بر این افزونه های فراوانی در این زمینه برای این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند ساخته شده که قدرت این نرم افزار را در این زمینه به خوبی افزایش می دهند. معروف ترین پلاگین ها برای اضافه کردن قابلیت های سئو به وردپرس پلاگین های All in One Seo Pack ، پلاگین Yoast و پلاگین Ultimate SEO هستند.

همچنین گاهی اوقات لازم است بعضی از ساختارها در وردپرس را اصلاح کنیم.

البته سئو ابعاد محتلفی داره ، از جمله سئو داخلی و سئو خارجی . وردپرس در زمینه ی سئو داخلی انعطاف پذیر و آماده ی برنامه ریزی مناسب هست.

برای سئو خارجی هم راهکارهای مختلفی وجود دارد که در این زمینه می توانید از سرویس های ما استفاده کنید :

نصب وردپرس

نصب وردپرس به سادگی امکان پذیر است و نسخه های بروز این نرم افزار در دسترس شما قرار دارند. نصب و بروز رسانی این نرم افزار کاملا رایگان است.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای یک زیربرنامه ی نصب کننده است که با دریافت یک سری اطلاعات به سادگی روی سرور یا میزبان شما قابل نصب هست.

به زودی آموزش های نصب وردپرس را برای شما تهیه خواهیم کرد.

آزادی عمل

وردپرس تحت لیسانس GPL یا General Public License کار می کند که حامی آزادی عمل کاربر است. شما آزاد هستید به هر شکلی از این نرم افزار استفاده کنید: آن را نصب کنید، به کار ببرید، آن را تغییر دهید و به اشتراک بگذارید. همان طور که قبلا نیز اشاره شد شما می توانید ویژگی های مطلوب خود را در این نرم افزار شخصی سازی کنید تا مطابق با نیاز های شما باشد.

پیش نیازهای نصب ورد پرس:

برای اینکه بتوانید ورد پرس را نصب کرده و استفاده کنید، سیستم شما باید موارد زیر را ساپورت کند:

  • PHP ورژن 7.3 یا بالاتر
  • MySQL ورژن 5.6 یا بالاتر و یا MariaDB ورژن 10.1 یا بالاتر
  • ساپورت HTTPS

    هر سروری که PHP و MySQL را ساپورت کند برای اجرای وردپرس مناسب است اما در کل Apache و Nginx سرور های ارجح هستند.
    در عین حال برای امنیت بیشتر توصیه می شود به جای استفاده از نام کاربری مشترک وردپرس از نام کاربری شخصی خودتان استفاده کنید.

آیا روی هاستینگ های ایرانی می توانیم وردپرس نصب کنیم؟

بله. تقریبا روی همه ی هاستینگ های ایرانی می توانید از سیستم وردپرس استفاده کنید.

توجه کنید که هاست لینوکس باید تهیه کنید و اگر نیاز به سرعت بالاتری نسبت به یک مصرف معمولی دارید باید از سرویس های هاستینگ ویژه ی وردپرس استفاده کنید.

حرف پایانی:

سیستم مدیریت محتوای وردپرس یک ابزار فوق العادست که بدون کد نویسی می توانید سایت های مختلفی را ایجاد کنید،اما تصور نکنید که طراحی سایت فقط و فقط وردپرس هست.

سیستم های مدیریت محتوای دیگری مثل جوملا ، دروپال و … هم وجود دارند که حتی در بعضی از موارد از وردپرس قوی تر و بهینه تر هستند.

وردپرس با تمام مزایایی که دارد ، میزان درگیری منابع در آن بسیار بالاست و کوئری های غیر ضروری زیادی را از سرور درخواست می کند که وقتی به بازدید بالا برسید شرایط میزبانی آن را ممکن است تاحدی سخت کند ( که البته راهکارهای بهینه سازی سرعت وردپرس نیز وجود دارد).با این حال نباید اجازه دهید که وجود داشتن چنین سیستم هایی شما را از آموختن علم طراحی سایت و برنامه نویسی دور کند.

حالا که با وردپرس آشنا شدید ، اگر تمایل دارید وبسایت خود را با این سیستم مدیریت محتوا راه اندازی کنید پیشنهاد می کنم قبل از هر چیز مقاله ی زیر را مطالعه کنید :

نکاتی که قبل از نصب وردپرس باید بدانید

منبع : 

https://danialtaherifar.ir/what-is-wordpress/

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 40
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 50
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 89
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 110
  • بازدید ماه : 248
  • بازدید سال : 2,155
  • بازدید کلی : 11,635